Jag letar med ljus och lykta efter en lämplig verkstad/kurslokal. Jag kan komma till er och ge en kurs, om ni har en lämplig lokal. Jag tar med material och verktyg, och fraktar sen föremålen till min ugn. 

Nu i sommar har jag hyrt in mig i Lundbygården i Norra Lundby, Skara kommun, för att ha helgkurs 8-9 juli. En för vuxna, och en för barn. Vuxenkursen innehåller kavling, ringling och formtagning. 
Jag kommer att visa hur det går till att göra en styckeform i gips, som sen kan användas att gjuta i. En frukt eller grönsak är enkelt att gjuta av. En gjutform gör det möjligt att producera flera exemplar, utifrån själva originalet, och  kan som sagt vara en frukt, men också en egengjord skulptur av lera. Kavlingstekniken är användbar till att skapa cylinderformer och 
 trattformer till exempelvis muggar, vaser och kannor,
 och kuber till exempelvis hus, ljuslyktor och skrin. 
Ringling är en teknik som lämpar sig för krukor och urnor. Alla former är möjliga med denna teknik. Ring byggs på ring, pressas upp, slätas ut och blir snabbt ett stort föremål. 
Glaseringen utförs av mig, då jag inte har utrymme för fler, där min ugn är inhyst.
Barnkursen innehåller ringling och kavling och skulptering. 
Vi jobbar efter ett gemensamt tema båda dagarna, 
ena dagen bruksföremål och andra dagen skulpturalt. 
Jag ledsagar barnen, och visar steg för steg. 
Vi har gemensam fikastund i halvtid
. Glaseringen utförs av mig, och barnen väljer glasyrer till sina alster.


Helgkurserna 8-9 juli 2023Här nedan följer lite bilder från kurser genom åren i min förra studio vid Lilla Samuelsgården vid Hornborgasjöns Östra strand.